Meet me in Venice

Meet me in Venice

Liza (Roberta Petzoldt) staat in het midden van haar leven: ze heeft een vaste relatie en een zoon van drie. Haar Italiaanse vader Mauro (Beppe Costa) heeft ze nooit gekend, hij verliet haar toen ze drie was en reisde sindsdien als muzikant door Europa. Totdat Mauro onverwacht Liza uitnodigt in Venetië om elkaar beter te leren kennen.

De reis blijft niet bij een paar dagen, Mauro neemt zijn dochter mee op een muzikale reis langs de route van de Oriënt Express. Samen reizen Liza en Mauro naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana, naar het oude gedeelte van Zagreb. Ze reizen van de droge vlaktes van Noord Servië naar het heuvelachtige zuiden en van het achtergebleven platteland van Bulgarije naar de betovering van het kosmopolitische Istanbul, de eindbestemming van de reis.

Het duurt even voordat het ijs breekt tussen Liza en haar vader. Ondanks de vele overwegingen van Liza om Mauro te verlaten, versterkt de band tussen vader en dochter met elke kilometer. Aangekomen in Istanbul gaan de twee met elkaar om alsof ze elkaar al jaren kennen. Mauro en Liza lijken dan ook meer op elkaar dan het zich liet aanzien.

Kleine avonturen en betekenisvolle ontmoetingen kleuren de reis. Het verhaal van Liza en Mauro neemt ons mee naar de Balkan landen. De landschappen, de lokale cultuur, het eten en vooral de muziek maken de treinreis tot een bijzonder ontwikkelingsproces voor beiden.

Wanneer Liza terugkeert naar Nederland, realiseert ze zich dat de reis iets heel waardevols heeft opgeleverd. Ze besluit dan ook haar reiservaringen op camera vast te leggen zodat haar zoon op latere leeftijd begrijpt waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt.


Stills